За мен

Аз съм …

… Даниела и макар да съм надхвърлила 3 десетилетия вярвам във всичко розово, в доброто у хората, в истинските отношения.

Професията ми …

… може би най-желаната професия от повечето работодатели – „универсален войник” ;-), но основното ми занимание през последните 10 години е PR на компания, която е най-голямата в своя сектор в България и лидер в областта си.

Постижение в живота ми …

… надбягах Слона във втори клас. (Да поясня откъде идва гордостта ми – Слонът завърши последен в маратона на класа.)

Хобито ми …

… зареждам се и отпочивам, когато творя нещо с ръцете си. Обичам декупажа и да рисувам (в никакъв случай не е професионално, но е от цялото ми сърце ;-)), а от скоро открих, че ми е изключително приятно и да забъркам някоя рецепта за домашна козметика.

Вярвам в …

бих искала да вярвам в Дядо Коледа или поне в Коледните чудеса, но вярвам, че розовото е цвят, който отива на всички.

Разочарованието ми …

най-голямото ми разочарование е, че не продават достатъчно розови очила за всички хора по света, за да виждат с тях нещата от красивата страна и да се усмихват повече.

Мечтая за …

здравето на любимите ми хора и за още повече щастливи мигове заедно.

Благодарна съм …

че имам най-прекрасните родители, най-любящия мъж, най-грижовната сестра, най-верните приятели и най-сърдечните близки.

Не ми достига …

още 1 минута с любимите ми хора.

Внимавам за …

... състава на храната и чета съдържанието на етикетите. Да си призная, правя го и с дрехите! Винаги хвърлям поглед на етика с описанието на материята.

Темата, за която бих могла да разказвам легенди …

Пазаруването! Сестра ми редовно казва, че все още не е срещнала по-организиран човек от мен. Така че не е изненада, че в хранителен магазин влизам със списък, но важно е изпълнението на списъка! Хаха-ха-ха … В него дори и да пише само хляб, плодове и мляко, то си тръгвам, влачейки поне 2 торби покупки. Това е така, защото съм практична, обичам да имам нещата „под ръка”, а и да пазарувам разумно! Същото е и с всичко, което влиза (или по-точно – не влиза отдавна) в гардероба ми. Е, нямам списък какво да си купя, а по-скоро някой screenshot на харесана дреха или аксесоар. Случва ми се да купя нещо, не знам кога ще облека, но … „Да го имам за всеки случай”, както казвам най-често! Така се озовах до ситуация с над 50 чифта обувки и дамска чанта на всеки 2-3 чифта.

Разпускам …

вкъщи на дивана с любимия ми, но изключително приятно ми е и на фризьорския стол. Признавам си, че ако има как да се подстригвам всяка седмица, бих го правила. Фризьорката ми Милена може да го потвърди, както и това, че почти няма прическа, с която не съм експериментирала в годините.

Съгрешавам …

… с похапването на сладки неща, особено шоколад, както и няколко пъти в годината се изкушавам от кафявата газирана напитка, чието име ме е срам дори да спомена, защото не е сред „розовите” неща в живота ми.

Умения …

… да събирам багаж в малък куфар (разбира се винаги имам списък). Мога и да върна нещо обратно в кутията му, с която е купено (както казва мъжът ми: Само ти и китаец, можете да го направите това! ;-))

Сфера, в която искам да се подобрявам, но не успявам …

в кулинарията! Имам огромно желание да се справям по-добре в кухнята и кекса винаги да бухва, да не изгарям месото във фурната, да не се чудя как да отлепя картофите от тавата, да не бърша изкипяло мляко от котлона или да поне веднъж да успея да направя ванилов крем без бучки. За щастие никой у дома не се оплаква от „уменията” ми, но въпреки това, бих искала да ги подобрявам.

Плановете ми …

скоро да се запиша на курс по немски език и да започна да давам приоритет на нещата, които ме правят щастлива. Едно от тях е идеята и реализацията на този блог.