Суета

Закуска за лицето

18:45 ч.

Прибрах се преди малко от един от любимите ми молове и ме е обзело чувство на задоволство. Определено този път не е заради покупките на дрехи и обувки, които направих, а по-скоро от това, което открих там.

Всеки път съм подминавала един магазин с малки черни бурканчета. Едва този път усетих аромата му и това ме накара да вляза …

… Попаднах в царството на благоуханията, а в малките черни бурканчета се оказаха скрити истински съкровища. А именно свежи натурални продукти с марката Lush! Освен изобилието от аромати, имат богат избор от разкрасителни продукти за коса, лице, тяло, устни и дори готови подаръчни комплекти.

Истински пропуск за мен е, че не съм открила по-рано тези вълшебства, затова бързам да ги споделя.

Първият им продукт, който ще „вкуси“ кожата на лицето ми е свежа маска Oatflix с био банани, овесени ядки, бадеми, която ми препоръча консултантът в магазина за моя тип кожа.

Пишейки сега този текст, върху лицето си съм нанесла маската, която ухае на вкусна и здравословна закуска.

19:05 ч.

Отмих маската с леки масажни движения след 20 минути (въпреки че любезната дама в магазина ми препоръча 10 мин., но ми бяха толкова приятни аромата, консистенцията и усещането за „похапването“ на нещо здравословно от кожата ми). Лицето ми сега е супер освежено, а на допир усещам лек кадифен слой да е покрил кожата ми.

Ако тези съставки се отразяват така добре и на стомахчето, то често ще похапвам такава закуска 🙂

До момента си приготвях у дома различни рецепти за маски и кремове за лице (за които ще пиша допълнително и ще споделя изпитаните рецепти), които редувах с био сертифицирани такива (в отделна статия ще научиш кои са любимите ми), но сега вече ще прибавя към рафтчето си (или по-скоро в хладилника си, където се съхраняват някои от свежите продукти Lush) и тези фантастични натурални продукти.

В онлайн магазина на марката lush.bg детайлно е описано съдържанието на всеки продукт, от което се вижда, че суровините са натурални и биологично сертифицирани. Продуктите не са тествани върху животни, а повечето от тях дори са и веган по състав. Имат кратък срок на годност, което е още един показател, че не съдържат излишни синтетични вещества.

Компанията е английска и днес приготвят козметичните си продукти на ръка, както е било в самото начало преди повече от 20 години.

Високо оценям и факта, че се стремят към минимална употреба на опаковки. Някои от продуктите се предлагат на грамаж. Ще намериш в магазина им и метална или коркови кутийки за съхранение, които са за многократна употреба.

Вярвам, че всяка дама не трябва да слага на лицето си това, което не би хапнала! И когато „храним“ суетата си в мола, да обърнем внимание и на вътрешната красота, за да красим и стилните дрехи!


Визия от снимките:
Блуза - онлайн бутик Alessa
Лента с пандела за козметични процедури - Jumbo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *