:-) изненада

Усмихни се за снимка

На всяка моя крачка от дете досега съм имала „свидетел”, който винаги е бил до мен, за да сподели всеки миг на щастие, да избърше всяка сълза, да изслуша и най-незначителните подробности от ежедневието ми, да ме обича с всички ръбати черти на характера ми, да изказва мислите ми на глас, да знае края на изречението ми, да ме приема с целия ми идеализъм и да не се отказва да се опитва да ме разбере в търсенето на доброто и всичко розово, да познава границите на емоциите ми, да доверя и най-съкровената си мисъл, да е винаги тук, още преди да съм разбрала, че имам нужда да говоря или помълча.

Да, това и още безброй розови неща е моята сестра!

Но всъщност това не е статия за нашата история (още по-малко пък да е повод да наводним клавиатурата от сълзи, докато четем този текст). По-скоро е разказ за един конкретен ден! Рожденият й ден 🙂 И то не поредният като всеки, защото на този беше бременна в 7-мия месец. Затова и изненадата ми за празника й исках да бъде специална и запомняща се. А какъв по-траен спомен от снимките?

Така се заформи в главата ми и цялата „конспирация” – професионална фотосесия за бременни при „Калина ме снима”.

Започнах с основното – избор на фотограф. Разгледах в интернет работата на всяко студио, което ми излезе в резултатите на търсачката, но когато имаш и препоръка от приятел, изборът ти е много по-лесен. Така без много губене на време, вече споделях идеята си по телефона с Калина от „Калина ме снима“. Имах купища въпроси, на които получих търпеливо отговори и приключихме разговора със запазен вече час за снимки на самата дата на рождения ден на сестра ми.

Изготвих списък и график по часове, по които да действаме. Както винаги, обмислих и всеки детайл:

Облекло за фотосесията

От получените по телефона насоки, за типа на дрехите, подходящи за повода, се оказа, че имам всичко налично в своя гардероб. Така ми отпадна притеснението как да взема дрехи от гардероба на сестра ми, без да разбере. Оказа се, че за снимките на бременни жени, е по-добре да не са облечени с широки дрехи, предназначени за този период, а да са по-тесни, за да описват фигурата.

Грим

Запазих час при професионален гримьор и за двете ни и тъй като исках всяка стъпка от изненадата да е тайна, предупредих да не се издават, че гримът е за фотосесия.

Изненада по време на изненадата

За да има кадър с момент на изненада, уговорих с Калина сценария. Докато я снима, тайно ще се промъкна с поднос мъфини и така да запечата в кадър емоцията й на щастие (и разбира се и сълзи).

А за мъфините, които изпекох и декорирах сама, ще ти разкажа в отделна статия.

А в същност денят с изненадите започна още сутринта, когато след таен заговор с мъжа й, тя бе изведена от вкъщи по измислен от него повод. Така се промъкнах с резервния ключ и украсих дома им с парти гирлянди и подредих други дребни изненади, които бяхме подготвили. Една от тях беше и рамка за семейна снимка с посланието „2+1”. След тяхното завръщане у дома и разбушуването на хормоните й, стартирахме рождения й ден и потеглихме към всяка следваща изненада.

Ако и ти би искал да направиш подобна изненада за любим човек, на разположение съм да споделя всяка подробност!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *