:-) изненада РЪЧКОправница

Феята на племенниците

Когато бях малка и някой ме попита каква искам да стана като порасна, винаги отговарях, че мечтая да бъда леля. Е, преди по-малко от година и половина това мое (по)желание се сбъдна!

А от вчера вече съм не само леля, но и кръстница на очарователната ми племенница.

Всяка среща с нея е истински празник за мен (но да призная мисля, че и за нея е така :-)). Учим се на нови неща (понякога и на пакости), всеки път откриваме някоя непозната игра, щуреем и се забавляваме истински.

При една от срещите ни тя ми подаде хартиено руло с розова панделка, а когато го отворих видях, че е покана да бъда нейна кръстница и духовен родител. Емоцията и вълнението ми се разляха в сълзи от щастие.

… Но все пак целта на статията ми е да опиша как се подготвих за кръщенето!

Първо се сдобих с копие от списъка от църквата, който съдържаше всичко стандартно – свещи, кърпи, сапун, олио, вино, … Въпреки че разполагах с достатъчно време, бях нетърпелива да започна с приготовленията (както може би вече ти е ясно, обичам да организирам приятни неща за празниците на любимите ми). И този път исках празникът да бъде незабравим. Затова, като по мой патент, обърнах най-голямо внимание на детайлите, защото считам, че те са дребните незабележими прашинки, които правят един повод истински розов. Така се захванах да декорирам всичко неща от списъка, които бях набавила вече след щатетелно проучване на магазините и интернет.

Свещи

Използвах малко дантела, цветно хартиено кръгче (което надписах на ръка), текстилна самозалепваща лента, сатенена панделка. Поставих парчето дантела, което прилепна чудесно към свещта с помощта на текстилната самозалепваща лента. Вече надписаното картонено кръгче и сатенената панделка залепих с топъл силикон. Реших, че не е достатъчно чаровно и затова добавих няколко перлички и златно сърчице.

* Свещите, които използвах са от IKEA.

Кърпи

Много държах кърпите да са надписани и разглеждайки сайтовете, които предлагат бродерия с персонализиран надпис, ми хрумна идеята да ги надпиша сама (така или иначе имам опит да работя с бои за текстил) Затова избрах хавлиени кърпи с бродерия върху парче пришит плат, което можех да използвам наготово. Толкова много се влюбих в тези кърпи, че реших освен задължителните малка и голяма, да взема и за гостите като розов спомен от кръщенето.

* Кърпите купих от English Home.

Шишенце за олио

Декорацията на стъкленото шише направих по същия начин и със същите материали, които използвах за свещите.

* Шишенцето взех от Jumbo.

Етикет за вино

И тук следвах същите стъпки и материали за украсата на бутилката вино. Като единствено картоненото кръгче за надписване съобразявах с площта за поставяне на всеки предмет.

Кутийка за кръстче

Обичам да пипна всеки детайл, затова украсих и капачето на кутийката с бижуто, което бях избрала.

Кутийка за косичка

Имайте предвид и нея, ако ви предстои подготовка за кърщене. Аз не направих такава, защото още при раждането на племенницата ми й изработих кутия за съкровища, която съдържа и кутийка за косичка. В отделна статия ще споделя как я направих.

Курабийки

Предната вечер изпекох курабийки с формата на ангелче и сърце. Надписах ги с маркер за хранителни продукти и ги пакетирах в прозрачно пликче за всеки гост. Е, въпреки че забърках коледната ни рецепта, мисля, че никой не остана разочарован от вкуса им 😉

Празникът ни беше вълшебен и то не защото в кадър ще останат тези красоти, които декорирах. А заради усмивките от щастливите лица на семейството ни, че и това събитие споделихме всичко заедно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *