:-) изненада

Кино под звездите

Как изненадах любимия ми за рождения му ден и в същото време сбъднах своя мечта?!

В последните години, когато открих магията на 7-мото изкуство, винаги ми се е искало да посетя лятно кино. Наближавайки рождения ден на мъжа ми (който е през летните месеци), реших, че ще си направим кино-вечер под открито небе. Веднага проверих в интернет за подобни прояви и за съжаление всички дати бяха минали. Почти се простих с идеята си, докато не ми хрумна, че мога аз да организирам лятно кино и то само за нас двамата.

Подготовката

Първото, което е и най-важно, е да избереш подходяща локация! След това набави любимия ви филм и техника за прожектиране. Всичко останало е въпрос на въображение 😉

Важно: Прожекцията трябва да е на тъмно, за да се вижда това, което ще прожектирате на екрана.

Нашето лятно кино под звездите се проведе на вилата ни в близост до София. Ето и детайлите, по които се развихрих и които подсилиха емоцията.

Къде има премиера без добра реклама?! Направих и отпечатах плакат за събитието.  А за да осигуря ВИП достъп на госта ми и за да се почувства специален, изработих и билет.

Извадих пикник одеялото. Измайсторих картонени кутийки за пуканки и осигурих чаши със сламки за безалкохолни напитки. Съответно купих и съдържанието за тези материали.

Наех от Multivisia проектор и екран със стойка. Момчетата бяха много отзивчиви (дори отново използвах услугите им за служебно мероприятие, което организирах преди време).

Важно: Съобразете размера на екрана с разстоянието, с което разполагате!

Подготвих всичко това и ми остана да измисля как скришом да подредя нашия „киносалон“, така че и да не заподозре, че се готви нещо специално. Затова предходните дни намерих телефона на любимата ни сладкарничка в близкия град (където приготвят най-яките тригуни) и направих поръчка на торта, която предупредих, че е изненада! Всички бяха много отзивчиви и “заговорнически” настроени.

Денят

Е, дойде и датата! Натоварихме багажа, като уж незабелязано, вмъкнах в багажника всичко необходимо и големия видео екран, опакован в кашон, за да не се вижда какво има вътре. (Познавайки ме, той знае че нещо се готви и никога не пита, за да не развали изненадата и дългата подготовка.) По път сложих в жабката на колата билета за нашата прожекция. Информирах го също, че има изненада за него, която трябва да отиде да вземе от сладкарницата. Той се отправи натам, а аз се втурнах да подреждам “киносалона”. Постлах пикник одеялото на тревата и поставих върху него пълните с пуканки картонени кутии и чашите с напитките. Инсталирах екрана на стойката и свързах проектора към лаптопа си. Заредих в готовност за прожектиране кратко филмче, което предварително бях направих с наши снимки.

Важно: Винаги носи за подобни организации тиксо, кабърчета, ножица, въже, защото са много ценни в такива ситуации!

Когато той се върна с тортата, преди да влезе в двора, получи указания първо да погледне в жабката на колата. Видя билета и вече беше ясно какво го очаква. Прекрачвайки прага на портата, се потопихме и в магията на лятното кино под звездите.

Беше супер вълнуващо и много различно, но почакай да прочетеш и за другите изненади, които съм организирала в годините назад, и тези, които тепърва предстои да направя 😉

Както всеки път изготвих и подробен списък с всичко, което ми трябва за организирането на подобно събитие. Ако искаш да имаш достъп до него, регистрирай се за бюлетина ми и винаги ще получаваш още нещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *