Места

С щипка сол

Дори и най-сладките неща в живота имат нужда от щипка сол, за да се постигне хармония. Така се оказва и в сладкарството! Всяка торта има щипка сол за балансиран вкус. Това научих от Галя, която е сътворила едно от най-розовите местенца, които съм посещавала.

И ако все още не си разбрал, става въпрос за сладкарница! Казва се „С щипка сол“ и се намира в града на тополите – Хасково.

Още с влизането останах пленена от чаровния интериор (не само защото преобладаваше розовия цвят 🙂 ) А усещайки аромата на вкусни печива и десерти от цеха на долния етаж, комбиниран с чаша вкусно кафе, поднесено с хрупкава курабийка, си помечтах как всяка сутрин искам да започвам деня си там.

Като малко дете стоях пред витрината с тортите и се опитвах да взема трудното решение кое от всички сладки узкушения да опитам. Имах амбицията да хапна от всичко, но за мое съжаление след парче „Червено кадифе“ и голяма курабия с шоколадови парченца, нямах шанс за повече.

Сред цялата тази магия от аромати, вкусове и атмосфера, съм сигурна вече, че Галя слага в своите рецепти не само щипка сол, но и щипка любов.

След всички розови емоции, които бяха празник за сетивата ми, съм сигурна, че няма да пропусна да посетя отново „С щипка сол“ при следващото ми преминаване през Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *