Суета

Тайната ми за ДЕгримиране

Ако и ти мислиш, че добре направеният грим прави жената сияйна, то със сигурност не трябва да подценяваш и почистването му. Все пак на следващия ден отново върху същото лице ще слагаме макиажа си и е добре то да е свежо.

Продуктите, които стоят на рафтчето в банята ми, са предимно био сертифцирани или  поне натурални (както и повечето козметика, която използвам, но това е друга тема, която ще споделя допълнително). Обичам да имам повече от 1 вид продукти и да ги редувам. Установила съм за себе си, че когато третирам кожата си дълго време с един и същи продукт, то спирам да забелязвам неговия ефект. Ето защо редувам продуктите, включително и тези за почистване на грим.

От тоалетните млека харесвам как се отразяват за моя тип кожа (а тя е застаряваща 😉 и суха) Lavera и BioGenera. Те са био сертифицирани и ги използвам с голямо удоволствие. Имат лек аромат и приятна текстура, освен това не съдържат синтетични вещества. Преди доста време бях чела статистика за количеството химикали, които се натрупват в женското тяло от всички козметични продукти, и повярвайте ми, цифрите бяха фрапиращи.

Винаги, когато имам възможност, си купувам дори и тампони за почистване на грим от био памук или използвам гъба за многократна употреба.

По-силен или водоустойчим грим отстранявам с лосиона на Ives Rocher. За нищо друго не заменям и мицеларната вода Avene, която унищожава всяко намерение на някоя пъпка да излезе.

Преди години нямаше значение за мен какви козметични продукти използвам, но днес със сигурност не е така. Старая се да преобладават у дома био продуктите, защото химикалите, които попадат в тялото ни е не само чрез храната, но и чрез кожата ни. Био сертифицираната козметика не съдържа парабени, силикони. Уханието им не се дължи на изкуствени аромати и цветът – на синтетични оцветители.

Натуралната козметика най-често е на основата на различни етерични масла и екстракти. В състава й не влизат синтетични вещества.

При био сертифицираните продукти тези натурални съставки са отгледани по методите на биологичното земеделие, не съдържат ГМО, и не са тествани върху животни. Всеки такъв продукт се различава по био логата за козметични продукти. (Повече за тях и за био козметиката като цяло препоръчвам да прочетеш в блога на AdoraBio, които аз лично, следя редовно.)

Био козметичните продукти не са и толкова недостъпни като цена и обекти, в които да ги намериш. Вече почти всяка верига хранителни магазин и аптеки имат био щанд и можеш да се увериш, че разходът за тях няма де е по-висок от финансите, които заделяме за професионален маникюр.

Надявам се, че информацията е била интересна за теб. В следващите ми статии в раздел Суета ще споделя още защо използвам био рол-он, какво е любимото ми червило и каква спирала използвам, както и защо ги предпочитам био 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *